2016. március 30., szerda

DEMOKRATIKUS ELLENZÉK! RIADÓ!

Forrás: Internet
Évek óta figyeljük a magát demokratikus ellenzéknek vallók kapkodásait, felületes állásfoglalásait a hatalom ellenében. Még hogy ez ennyit lopott, az meg annyit, ez ennek az oligarchája, az meg amazé. Ez a politikus ennyit lopott, annak meg akkora a vagyona, hogy nahát! Ki kell vizsgálni, hol lakik, mennyi a vagyona.
De most komolyan: Ebben ki is merül az ellenzékiségük? Szánalmas!
Mondjon már nekem valaki arról pár szót, hogy a magát a hatalom ellenzékének tekintő pártok, politikai csoportosulások – azon kívül, hogy időnként komoly lépéseket tesznek egymás lejáratására – letettek-e a választók elé közösen egy koherens (a gyengébbek kedvéért: összefüggő, egymásra épülő) programot (no, jó: egyet olvastunk mostanában) ami arról szól, hogy miként lehet a velejéig korrupt NER-t felváltani valami más politikai és gazdasági programmal?
Ha véletlenül egy-egy ilyen kísérlet meg is születik valamelyik fél háza táján, pont a potenciális szövetségesei jelentik ki, hogy ez bizony nem elég, vagy túl sok, és ezért vagy azért nem csatlakoznak ahhoz.
Nos, Uraim!
Szeretnék felvázolni néhány problémát, amit a fenti tutyi-mutyiság eredményez:
1. Még évtizedekig fennmarad a mai hatalom. Ennek következtében egyre több fiatal – akinek a hócipője tele van a politika ostobaságaival és bűnös dolgaival – hagyja majd el ezt az országot, keresve egy olyat, ahol élhető és kiszámítható jövőt építhet magának és leendő családjának.
2. Ha a mai hatalom még néhány cikluson át regnál, úgy kis hazánk olyan gazdasági és társadalmi lemaradásba kerül, hogy nagyon hosszú évtizedek verejtékes munkája sem lesz elég arra, hogy a néhány évvel ezelőtti szintünkre visszakapaszkodjunk. (Ennek alátámasztására ajánlom a KSH elmúlt néhány évi adatsorait, ki lehet belőlük böngészni a lényeget. Minden megtalálható a neten.)
3. A társadalmi feszültségek tovább fognak növekedni, az egyszerű emberek elégedetlensége fokozódik. Mind több lesz az a foglalkozási csoport, társadalmi réteg, amelyet a hatalom megsért, ellehetetlenít, megaláz. Ez pedig olyan folyamatokat indíthat be, amelyet se a hatalom, sem pedig az ellenzék nem lesz képes kezelni.
4. A mai ellenzék nem tehet úgy, hogy csak szemléli az eseményeket, és arra bazírozza a politikáját, hogy „jobb híján” majd rájuk fognak szavazni. Igaz ugyan, hogy az elmúlt választások mindegyike arról szólt, hogy a szavazópolgár nem az érdekei, hanem az érzései szerint szavazott. Magyarán: arra adta a voksát, akit kevésbé utált. Ebből adódik a feladat is: meg kell magyarázni az egyszeri választónak miért áll érdekében az ellenzékre szavazni. Nem azért, mert utáljuk Orbán Viktort és környezetét, hanem mert számára a hatalmat leváltó politikai erő kiszámíthatóbb, igazságosabb rendszert kínál. Nem lehet elámítani a népet azzal, hogy ha győz az ellenzék, akkor jön a tejjel-mézzel folyó Kánaán, mert az nem csak szimpla hazugság, hanem politikai öngyilkosság is. Mégis meg kell értetni azt, hogy a szívós, következetes munkának és a nyugalomnak belátható időn belül értelme lesz.
5. Fel kell hagyni azzal, hogy a kormány „biztonságra törekvő” intézkedéseit támogatják, annak ellenére, hogy átlátják: csak egyetlen célt szolgál, a hatalom kiterjesztését, a polgári jogok csorbítását. A migránsok befogadása (ez idő tájt kb. 2000 főről beszélünk) érdemben nem befolyásolja se a magyar társadalom értékrendjét, nem fenyegeti a nemzeti kultúrát. (Csak, amúgy adalékként: ma Magyarországon kb. 18 ezer kínai és egyéb dél-kelet ázsiai bevándorló él, ezek közül 6800 fő munkavállalóként. mégsem félti tőlük senki se a magyar kultúrát, se a magyar gasztronómiát. Ellenben elfogadja jelenlétüket a sokszínűség égisze alatt.) Nem várható, hogy a befogadott migránsok ugrásszerűen növelnék hazánk terrorveszélyeztetettségét. Ha hazánkban terrorcselekményt követnek el valamikor a jövőben, az sokkal inkább a nem megfelelő elhárító és hírszerző tevékenységnek lesz köszönhető.
Forrás: Internet
Ha a demokratikus ellenzék az elkövetkező néhány hónapban – még a nyár előtt – nem jelenik meg valamiféle együttes tevékenységgel, akkor jelentős időt veszít. Ez pedig megkérdőjelezi azt, hogy az elkövetkező választásokig képes lesz saját üzeneteit eljuttatni a szavazókhoz. Számításba kell vennie azt is, hogy vidéki bázisainak egy részét elvesztette, nincs a kezében komolyabb tömegkommunikációs eszköz, így üzenetei, programjai nehezen érik el a választók döntő többségét.
Olyan jó lenne, ha valami pozitív fejleményről olvashatnánk a közeljövőben.
Demokratikus ellenzék! Ébresztő!
Ceterum censeo OV esse delendum!

1 megjegyzés:

  1. Egyetértek azzal,hogy OV-t el kell pusztítani,de a demokratikus ellenzék nagyon lagymatag!Jó lenne,ha megszívlelnék az írás pontokba szedett figyelmeztetéseit,mert szorít az idő!Internetforradalmárból van elég,valódi együttes cselekvésre van szükség!

    VálaszTörlés