2015. május 26., kedd

EGY POFON — NO, DE IGAZÁBÓL KI KAPTA?

Forrás: Internet -- francia televízió
Már jó néhány napja szinte semmi másról nem szól a „politikai elemzők” sora, mint arról a bizonyos afférról Rigában.
A fenti videókból kiderül, hogy Jean-Claude Junker „előadása” egy, a sajtó részére szervezett, protokoll-fotózáson történt. Majd’ minden jelen levő vezetővel „bohóckodott egy kicsit, majd útjára bocsátotta őket. Lehetséges, hogy egy ízig-vérig protokollosnak ez már kiveri a biztosítékot, hiszen teljesen szembe megy – az egyébként valóban nagyon kötött – nemzetközi diplomáciai viselkedési formával.
Az egérből azonban nem kell elefántot csinálni, még akkor sem, ha az ellenzéki pártoknak egyébként nagyon jól jött ez a performansz!
A sajtó – elektronikus és írott is (kivéve a kormánypártiakat) – már négy napja ezen rágódik. Nem veszik észre, hogy ez csak gumicsont! Megint csak arra jó, hogy a „zemberek” megint csak arról beszéljenek, aminek alapjában semmi értelme! Nincs se valódi tartalma, se következménye! Ugyanakkor kontraproduktív, hiszen az így elfecsérelt műsoridőknek, nyomtatott és más elektronikus tartalmaknak két hatása van: az egyik az, hogy a kevéssé tájékozott közvéleményben elhintsék, hogy ez valóságosan fontos (ami persze nem igaz), másik pedig az, hogy addig sem beszélnek igazán égető problémákról.
Forrás: Internet -- Index.hu
Így aztán igen kevés szó esett a felsőoktatás tervezett átalakításáról, mint ahogy szinte szóba sem került, hogy miniszterelnökünk Európai Parlamentben miként szerepelt, és ennek melyek lehetnek a lehetséges következményei.
Nem került szóba a parasportolókkal kapcsolatos botrány sem a maga teljességében, annak erkölcsi és anyagi vonzataival. (Csak itt jegyzem meg, hogy ha alig van keret a sportolók felkészülésének finanszírozására, akkor vaj’h miért kell a bizottság elnökének milliós fizetést biztosítani. Nem lenne elég egy közönséges állami köztisztviselői (közalkalmazotti) fizetés?)
Kapott a sajtó egy újabb csontot, és ezért belesétált a csapdába. Már megint olyanról beszél, aminek semmi értelme. Persze volt már ez így néhányszor!

Ebben persze nyakig benne vannak az ellenzéki pártok képviselői és megszólalói is. Ahelyett, hogy ők is ezt csócsálnák, arról kellene beszélni, hogy e förtelmes kormányzat helyében mit tennének másképp, egyes problémákra (mint például a NER-kérdőív témái) milyen megoldásokat kínálnak, ők mit tennének a kormány helyében.
Így az átlagember is eligazodna rajtuk, és legalább tisztában lenne azzal, hogy mit is akar az ellenzék azon kívül, hogy el akarja zavarni Orbánt.
Ceterum censeo OV esse delendum!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése