2014. február 20., csütörtök

HOLT LELKEK A VÁLASZTÁSI RENDSZERBEN

Forrás: Internet - Marabu
Mindenféle választási manipulációkról szólnak a hírek, a közmunkások igénybe vételétől az informatikai rendszer összeomlásáig. A kormányzó párt (valahogy nem szívesen írom le, hogy FIDESZ, mert még leáll a számítógépem dühében) által kreált választási eljárási rend minden ízében bűzlik attól az izzadságtól, ami annak az erőfeszítésnek köszönhető, hogy a párt vezetője mindenáron ragaszkodik a hatalmához.
Ebben minden lehető eszközt és lehetőséget megragadnak (és megtalálnak). A Választási iroda annak rendje és módja szerint kiküldte az értesítőt a szavazóköri névjegyzékbe vételről. Csinos boríték, benne ez értesítés minden tudnivalóval. Ezzel nincs is semmi baj, egy európai országban ez így dukál. A probléma ott kezdődik, hogy eggyel több boríték volt a levélszekrényben, mint kellene. Ugyanis értesítőt kapott szegény apám is, aki 1983-ban távozott közülünk.
És ez nem először fordul elő! Már 1998-ban is így volt! Akkor hivatalosan értesítettem a népesség nyilvántartót és a választási irodát, hogy töröljék a választási listáról szegényt, hiszen még az első szabad választások előtt jóval itt hagyta az árnyékvilágot.
Mindenféle okmányokkal kellett igazolni állításom valódiságát, mert hát csak úgy "ukk, mukk, fukk" mégse lehet valakit törölni a nyilvántartásból. Anyakönyvi kivonatot és minden szükséges okiratot eljuttattam az illetékesekhez. Mint jó magyar állampolgár, gondoltam, ezzel vége is a dolognak. Ám a gyakorlat szerint mégsem.
Joggal felvetheti olvasóim, hogy mit kell ezen annyit lovagolni? Adminisztrációs hiba és kész! Az elmúlt négy év hatalomgyakorlása azonban elgondolkodtat. Valószínűleg nem elszigetelt esetről van szó. Ha csak néhány tucat ilyen „holt lélek” jelenik meg egy választási körzetben, az már befolyásolhatja a részvételi statisztikát.
Később a propagandában meg majd úgy jelenik meg – attól függően, hogy ki nyeri a választásokat –, hogy a részt nem vevők a kormánypárt mellett szavaztak azzal, hogy nem mentek el, vagy ennek pont az ellenkezője, hogy ők az okai a vereségnek, mert nem mentek el.
Most függetlenül attól, hogy szegény apám kire szavazna (nincs kétségem felőle), mégsem tartom szerencsésnek, hogy holtában is részese ennek a cirkusznak.
Forrás: Internet - www.168ora.hu
Minden esetre ez a „kis adminisztrációs baki” is mutatja azt, hogy az egész rendszer milyen slendriánul van felépítve. Automatikusan használták a korábbi szavazói névjegyzéket – lehetőleg abból az időből, amikor kormányon voltunk, mert az a biztos! – minden ellenőrzés nélkül. Hogy „az elmútt nyócév” milyen változásokat eredményezett (kik távoztak örökre, kik érték el a szavazó korhatárt stb.) — az nem érdekli őket.
Egy már biztos: a rendszerváltás utáni időszak legmocskosabb kampányára és választásaira készülhetünk. Ennek egyetlen orvossága látszik: Paradox módon az, amire Orbán Viktor biztatta híveit az elmúlt választáson: „Mindenki vigyen magával még egy embert!” Nem megengedhető ugyanis, hogy a mostani kormányzópárt kétmilliónyi agymosott híve kényszerítse akaratát egy csaknem nyolcmilliós többségre.

Ceterum censeo OV esse delendum!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése