2012. május 22., kedd

TABLETTÁVAL ÖLNI


Forrás: internet, csaladhalo.hu
 A KDNP frakcióvezetője kijelentette, hogy nem támogatják az úgynevezett – a hatósági engedélyezési eljáráson átesett – „abortusz-tabletták” magyarországi bevezetését.

Ez megint jellegzetes esete annak, amikor amatőrök nyilatkoznak szakmai kérdésekről pusztán politikai vagy – ami ezzel ekvivalens – elfogultságból. Azt hangoztatták – utalva arra, hogy szerintük az emberi élet nem a születéssel, hanem a fogantatással kezdődik –, hogy „tablettával is tilos ölni”.
Nagyon kemény és meglehetősen bornírt indoklás.
Mert nézzük a tényeket és a jelenleg érvényes szabályzókat. A 2010-ben hatalomra került – önmagát nemzeti konzervatívnak minősítő – kormány szigorította a művi terhesség-megszakítás szabályait. Ezt a törvényt elfogadta a parlament – benne a fent emlegetett frakció –, dacára annak, hogy a társadalom nagyobb hányada ezzel nem igazán értett egyet.

Tény, hogy az elmúlt néhány év gazdasági, munka és egyéb körülményei nem kedvezőek a gyerekvállalásra. A gazdasági bizonytalanság – a munkahelyek labilitása – minden józanul gondolkodó fiatal párt elgondolkodtat, hogy mikor, hogyan, milyen körülmények között vállalja az új jövevény érkezését a családba.
Teljesen légből kapott az az érvrendszer, hogy azért csökken a születések száma, mert a mai fiatalok generációja önző, előrébbvalónak tartja saját boldogulását, függetlenségét, életmódját, mintsem ezt leváltsa a családalapítás felelősségével. A fiatalok döntő többsége akar gyereket, távolabbi tervei között szerepel is több gyermek felnevelése. Azonban a mai helyzetben – végső soron felelős döntéssel – úgy gondolja, hogy nincsenek meg azok a biztos körülmények, amelyek figyelembe vételével erre vállalkozhat. Nem látják, hogy ha ma világra hoznak egy gyermeket, akkor képesek lesznek-e becsülettel felnevelni, megadni neki mindent, amit ők maguk megkaptak. Ha ez a bizonytalanság – vagy tekintsük inkább előrelátásnak – fennmarad, akkor bizony csökken a születések száma.
Ezen nem segít sem a kormány „baby-boom” programja, de az sem, ha azzal fenyegeti a mai szülőket, hogy nem kapnak megfelelő nyugellátást, ha „nem hoznak létre járulékfizető polgárokat”.
Ostoba gondolkodás. De ezt már megszoktuk folyton rögtönző kormányunktól. Két éve képtelenek koherens gazdaság és társadalompolitikával előállni.
Ilyen ez a mostani nyilatkozat is. A tulajdonképpen jelentős társadalmi támogatást nélkülöző, csak a FIDESZ kegyelméből parlamentbe jutott pártocska akarja megmondani a tutit. De még ezt sem képes rendesen megtenni, mert nem gondolja végig — mit mond.
Forrás: internet - Origo
A kérdés ugyanis az, hogy lehetséges-e ma Magyarországon az abortusz? Igen! lehetséges, komoly korlátok között, de lehetséges. Akkor hogy is állunk ezzel a tabletta tilalommal?
Szakértők sora tört lándzsát amellett, hogy ez a tabletta az ilyen helyzetbe – nyilván valamiféle kényszerből –:(
 kerülő nők számára a leghumánusabb megoldás. A legkevésbé károsítja szervezetét, nem csökkenti drasztikusan a későbbi terhesség és szülés esélyét, ami a műtéti beavatkozások (küret) egyik leggyakoribb szövődménye.
Akkor tehát azt kell már csak eldönteniük az esetleges szavazás során a KDNP képviselőinek: mit akarnak? Az adott törvényi keretek között kedvezni a processzust elszenvedő nőknek, avagy – ragaszkodva saját bornírtságukhoz – szándékosan rosszat tenni. Azt csak félve javaslom nekik, a KDNP férfi képviselőinek – hiszen ennek hiányzik a valós fiziológiai alapja –, hogy gondoljanak bele: ha rajtuk hajtanának végre egy ilyen beavatkozást, akkor vajon melyik lehetőséget választanák?
És arról még nem is beszéltünk, hogy ezek a hülyeségek miként csapódnak le a szavazatokban!
Hajrá fiúk! Csak így tovább! Építsétek csak le magatokat, legalább néhány alkalmatlannal kevesebb lesz a következő parlamentben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése