2014. december 23., kedd

IRRACIONALIZMUS — A HATALOM ARROGANCIÁJA

Egy nappal karácsony előtt a parlament irracionális játékot adott elő. A két rendkívüli ülés bizonyította, hogy a jelen hatalom semmilyen racionális elv mentén nem kíván vitatkozni, mi több, semmibe veszi törvényhozó munkáját.
Az elmúlt hónapokban többször felvetődött, hogy a jelen körülmények között a parlamenti ellenzéknek nem kellene részt vennie a törvényalkotás munkájában, ezzel demonstrálva, hogy milyen mélységesen nem ért egyet sem a törvényalkotás módszereivel, sem a hatalomgyakorlás gyakorlatával. Erősíteni látszik ezt a véleményt, hogy bármit is javasolt az elmúlt időszakban az ellenzék azt a kormánypártok gyakorlatilag megfontolás nélkül utasították el.
A felvetett ellenérvekre arrogáns válaszok születtek a hatalom részéről, mintegy negligálva azokat a szavazókat, akik nem rájuk adták voksaikat.
Szokás mondani, hogy a fák nem nőnek az égig. Ez az év már gyakorlatilag elveszett az ellenzék szempontjából. Azok a tömegtüntetések, amelyek – hellyel-közzel – az egész országon végigsöpörtek mégis mutatják a társadalom elégedetlenségét. Nem ezt ígértétek a választások előtt – hangzik a nép ajkáról.
Egy valamit elfelejtünk: nem ígértek semmit. A választások megnyerésekor csak azt mondták, folytatjuk. Ennél rosszabb üzenetük nem is lehetett! És még csodálkoznak, hogy ha ezrek vonultak az utcára.
Az elkövetkező év sem lesz jobb a hatalomgyakorlás szempontjából. Ugyanilyen irracionális döntések születnek majd. Mert ez a hatalom – és képviselőik – mérhetetlen módon kisszerű és ostoba. Futball hasonlattal élve: nem látnak a pályán. Nem képesek felmérni intézkedéseik következményeit. Nem is tehetik, hiszen a teljes szellemi holdudvarukat leamortizálták. Akik meg most ott sertepertélnek a hatalom körül ilyen-olyan pozíciókban, azok az elmúlt negyedszázadban a közigazgatás és a politika közelébe se kerülhettek alkalmatlanság miatt.
Egyetlen dologban tartják még valamennyire professzionális gyakorlatukat, a kommunikációjukban (lánynevén: politikai propaganda, néphülyítés). Ám, tevékenységük e szegmense is kezd erodálódni. Gondoljunk csak a FIDESZ-KDNP-n belüli ellentétekre.
Forrás: Internet - Véleményvezér
A fentiek miatt aztán csodálkoznak a külvilág (Unió és az USA) reakcióin, és mint elefántok a porcelánboltban törnek-zúznak nagy igyekezetükben. Csak az a baj, hogy ez az igyekezet – mivel nem párosul tudással – hatalmas károkat okoz az országnak. De ezt nem képesek belátni, meg önnön nagyszerűségüktől elvakítva saját maguk is elhiszik, hogy tévedhetetlenek és csak az a jó, ami maguk tesznek. Minden kétkedést, és jóindulatú figyelmeztetést elutasítanak, és támadásnak fogják fel.
Olyanok, mint a cigány vak lova, amikor nekimegy a kerítésnek: Nem vak az, csak bátor! – mentegeti a gazdája.
Lesz a tömegnek dolga a jövő évben is!
De addig kívánok minden olvasómnak kellemes karácsonyt. A boldog új évet meg teremtsük meg magunknak!
Ceterum censeo OV esse delendum!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése