2021. március 31., szerda

HIVATALOS TÁJÉKOZTATÁS (FÉLRE)

De most komolyan….. Az elmúlt két hétben szinte Rejtői szintre emelkedett (süllyedt, torzult) a hazai helyzettel kapcsolatos propaganda. A kormányoldal természetesen védi a maga „állásait” – hiszen hadban állunk a vírussal –, ám közléseik, a letagadhatatlan tények valahogy nincsenek koherens összhangban.

Egyre inkább az az érzésem, hogy egy teljesen irracionális választási kampánynak leszek a részese, amelyben a tényeknek van a legkevesebb relevanciája. Mert ha csak egy kicsit is elgondolkozik az ember fia (lánya) az elmúlt hetek eseményeiről, rögtön számos hatalmas kérdőjel jelenik meg a tudatában. Például az oltások szervezése, a különböző társadalmi csoportok prioritása stb.

Ugyanakkor megértek mindenkit, akinek már tele van a hócipője a lassan egyéves bezártsággal, és minél inkább vágyik arra, hogy élhesse korábbi életét. De azt hiszem, ez a húsvét nem a felhőtlen locsolgatásról és családi összejövetelekről fog szólni. Azt hiszem, a neves virológus jóslata fog beteljesülni, miszerint majd valamikor a nyár közepére-végére „nyithatunk”, amikor is legalább a lakosság 65-70 százaléka megkapja a maga immunitását (átesett a betegségen vagy kapott vakcinát, két adagot).

Szóval kedves feleim, figyeljünk arra, nehogy a propaganda hamis várakozásokat keltsen bennünk. Az, hogy a hatalom mit szeretne az egy dolog. Ám a valóság – a járvány – egy másik tény.

Ehhez persze csatlakozik a hatalomnak az a törekvése is, hogy a jelen „különleges” jogrendet minél tovább fenntartsa, hiszen politikai érdekei ezt diktálják. Így kordában lehet tartani az esetleges elégedetlenségeket, megmozdulásokat. Mi több, lehetetlenné lehet tenni az ellenzék felkészülését a jövő évi választásokra. Kitolják a rendkívüli helyzetet akár az ősz végéig, ami szinte lehetetlenné tenné az előválasztások megtartását, és még számos rendezvény megtartását.

Mindenkinek egyet javaslok: megfelelő távoltartással kezelje a propagandát (pl.: Lázár János legutolsó megnyilvánulását a nyugati oltóanyagok és a halálozások közti közvetlen összefüggést illetően).

Bízzunk magunkban, a saját fegyelmezettségünkben, hogy képesek vagyunk a magunk korlátozásával lassítani a járványt!

Ceterum censeo OV esse delendam! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése