2014. március 12., szerda

EZ NEM KAMPÁNY

Forrás: Internet
Benne vagyunk a kampány közepében. Még pontosan 25 nap van hátra! A magyar választópolgár meg csak néz ki a fejéből! Mitől hangos a hazai média: Simon-ügy Zuschlag könyve és még lehet az a sok szemetet sorolni, ami eluralja az írott és elektronikus sajtót, az internetet.
Egy valamit nem hallani: programokat, távlatos elképzeléseket. Az ellenzék hangja halk – és a kormánypárt machinációi következtében –, szinte alig hallható! A lakossági fórumokon elhangzottakat azonnal ellenkezőjére fordítják a kormánypárti médiumok.
A FIDESZ plakátjai pedig lefedik az országot, a tömegközlekedési eszközök oldalától az óriásplakátokig mindenütt azt olvashatjuk, hogy "Nem érdemelnek még négy évet".
Arról, hogy mit szándékozik tenni a FIDESZ-kormány, ha megnyernék a választást, arról egy szó sem esik. Szinte mániákusan ismételgetik a rezsicsökkentés témáját, de alapjában erről mindenki tudja, hogy fenntarthatatlan — különösen az éppen kibontakozó ukrán-orosz konfliktus árnyékában.
Gyalázatos mindez.
Nem ekézem az ellenzéket, mert igen nehéz gúzsba kötve tangózni. Inkább arra hívom fel a figyelmet, hogy minden választópolgárnak ideje elgondolkodnia.
Forrás: Internet - Marabu
Gondolkodjanak el Orbán Viktor hívei, hogy mit is kockáztatnak feltétlen lojalitásukkal! Lehetséges, hogy ideig-óráig még haszonélvezői valamilyen szinten ennek a rendszernek, de abban ne bízzanak, hogy egyik napról a másikra nem kerülhetnek ki a pikszisből.
Gondolkodjanak el mindazok, akiket az elmúlt négy évben ilyen-olyan indokokkal megaláztak, sárba döngöltek és ellehetetlenítettek:
Pedagógusok, akiket visszaminősítettek, és megkérdőjelezték szakmai kvalitásaikat, „portfólió” összeállításra köteleztek.
Földművelők, állattenyésztők és gazdák, akik talpa alól kihúzták az általuk művelt, használt földeket, és olyanoknak juttatták, akiket csak egy érdekel: a földlapú uniós támogatások összege.
Azok a kisvállalkozók (trafikosok), akiket egyetlen törvénymódosítással vették el a megélhetési lehetőségeit.
A rokkantnyugdíjasok, akiktől a szabályok átírásával megvonták juttatásaikat.
A fegyveres és rendvédelmi dolgozók, akik szolgálati törvényét úgy írták át, hogy nagy valószínűséggel meg sem élik nyugdíjas korukat.
Forrás: Internet
Sorolhatnám még a társadalmi csoportokat és rétegeket, akiket ez a kormány ott hagyott az út szélén, de nem teszem. Inkább arra kérem a normálisan gondolkodó, saját helyzetét felfogni képes választópolgárt: éljen a FIDESZ négy évvel ezelőtti jelszavával „hozzon még egy embert”. Mert ha a gondolkodó polgár csak két olyan választót visz magával, aki nem igazodik el ebben a mesterségesen szított katyvaszban, akkor esély van arra, hogy megváltozzon az élete.
Az  Facebookon találtam: „Az emberek életkörülményeit a politika nagyban meghatározza, de ezzel ők nem érnek rá foglalkozni, mert a megélhetésükkel törődnek!
Ceterum censeo OV esse delendum!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése