2013. december 22., vasárnap

BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT ÉS EGY JOBB ÚJÉVET!

A fenti kívánság vonatkozik minden olvasómra! Tényleg: minden jót kívánok nekik az elkövetkező évre, főleg azt, hogy a „kezükben levő” lehetőséggel jól és bölcsen éljenek! Gondolkodjanak! Mérlegeljék az elmúlt néhány esztendőt! Ne üljenek fel mindenféle mézes-mázos szavaknak. Saját tapasztalataik és megélt életük alapján formálják jövőjüket.
Mostanában megint csak bornírt kijelentésekkel bombáznak minket – szürke állampolgárokat –, azt sulykolva agyunkba, hogy ez a kis ország tulajdonképpen a tejjel-mézzel folyó Kánaán. Valahogy nem így tapasztalom, de bizonyára bennem van a hiba!
A FIDESZ egyik (lassan perifériára szoruló) vezetője éppen azt hangoztatja az ATV-ben, hogy a FIDESZ maga a toleráns, az egymásra figyelő politikusok összessége, ahol a különböző vélemények jól megvannak egymással.
Érdekes érvelés. csak egy dolog visszás kissé: az elhangzott mondatok és a mimika, a testbeszéd ellentéte. De ez legyen a nyilatkozó problémája.
De engedtessék meg nekem az is – így karácsony előtt –, hogy ne menjek el szótlanul a mai ellenzék cselekedetei mellett sem. Mindaz, ami manapság az ellenzék térfelén történik, az maga a bornírtság, ha abból a szempontból nézem, hogy le kívánják váltani a mostani kormányt. Márpedig ezt szajkózzák, ezt tűzik zászlajukra. Pedig tudják: a jelen törvényi előírások között sajnos nincs más választásuk, mint az összefogás. Egyetlen feladatuk lenne, ennek útját-módját kidolgozni. De láthatóan erre képtelenek.
E képtelenség pedig nagyon súlyos következtetéseket kelt az egyszerű emberekben: megkérdőjelezi a szándékot magát. Hiszen a tettek mások, mint a mondatok. Az ellenzék „politikai elitje” láthatóan nincs tisztában azzal, hogy az őket támogató, vagy velük szimpatizáló választónak mik az elvárásai. Fel sem merem tételezni, hogy tudják, de sajátos politikai érdekeik mentén nem veszik figyelembe azt. A cselekedeteik pedig nagyon ezt bizonyítják. Mi több, ennek a politikának a következményeit híven tükrözik a közvélemény-kutatások eredményei.
Lassan vége az évnek. Az elkövetkező napokban – jó pestiesen szólva – a „fű sem nő”, hiszen minden normális magyar állampolgár elmerül a karácsonyi ünnepkör élvezeteiben. Látogatja családját, az első napok rohanása és izgalmai után végre kipiheni egy kicsit magát. Elfogy majd a bejgli, az étkek sora. Egy-két nap után aztán jön a kötelező vidámságot követelő szilveszter az elmaradhatatlan pezsgővel és fogadalmakkal.
Azt gondolom, hogy a politikus is ember. Jár neki is az ünnepek nyújtotta felfrissülés. De azért ne feledkezzenek meg a fogadalmukról se!
Ceterum censeo OV esse delendum!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése